Dokumenta koja su vam potrebna za put u inostranstvo

Dokumenta koja su vam potrebna za put u inostranstvo

Putovanje sa ljubimcem? Naravno! Mi ćemo vam obezbediti sva potrebna dokumenta.

Već smo pisali o tome kojim prevozom možete putovati sa vašim ljubimcem. Ovog puta ćemo vam reći šta vam je sve potrebno za taj put.

Prvo što vam je potrebno je… pa naravno, destinacija. Ali pretpostavimo da ste taj problem već rešili, u ovom prazničnom periodu  puno je izbora pred vama. I sada, poveli biste psa, ali ne znate šta vam treba od dokumenata?

Zato smo mi tu. Pa da krenemo:
1. Prvo vam treba pasoš. Prošetajte do naše  ambulante i izvadite pasoš za vašeg psa, ako to do sada niste učinili.
2. Potvrda da je ljubimac vakcinisan protiv besnila i ostalih zaraznih bolesti. Nju morate obezbediti najmanje 15 dana pre puta, i naravno možete je dobiti u našoj ambulanti.
3. Potvrda o zdravstvenom stanju, koja ne sme biti starija od 48 sati, koju vam takođe mogu izdati naši veterinari.
4. Sertifikat za izlazak iz zemlje – nju vam veterinar ne može dati jer se dobija od Republičke veterinarske inspekcije, ali oni se nalaze na našoj adresi, pa i to možete dobiti dolaskom kod nas. Sjajno, zar ne? Potvrda vam važi 4 meseca od datuma vađenja ili isteka vakcinacije.

U zavisnosti od zemlje u koju putujete, jer se propisi u njima razlikuju, možda će vam trebati još potvrda. Savetujemo vas da se najpre raspitate o nacionalnim propisima te države.
Npr. za zemlje evropske unije biće vam potrebna i potvrda o visini titra specifičnih antitela protiv virusa besnila FVN testom. Nju vam izdaje laboratorija ovlašćena od strane EU, a kod nas je to Pasterov zavod u Novom Sadu. Ali mi ćemo i to obezbediti za vas.

Vaše je samo da dođete kod nas i uverite se zašto smo najbolji.





Leave a Reply