Kojim prevoznikom povesti kućnog ljubimca na put?

Kojim prevoznikom povesti kućnog ljubimca na put?

Danas je Svetski dan turizma. Tim povodom smo se raspitali koji prevoznik u Srbiji dozvoljava kućne ljubimce.

Najbrži prevoz je avionom, ali oni dozvoljavaju samo kuce i mace do 8kg, koji moraju biti u transporteru. Transporter će biti kod vaših nogu, a ova usluga će vas koštati od 25 evra pa naviše, u zavisnosti od destinacije.

Druga opcija je autobus. U Srbiji, prema informacijama kojima raspolažemo, nijedan autobuski prevoznik ne dozvoljava kućne ljubimce.

Sledeća opcija je voz. Oni su jedini “pet friendly”  prevoznik u Srbiji. Da biste putovali vozom, vaš ljubimac mora biti u transporteru, u krilu, i to vas neće koštati ništa. Ako se radi o većem psu, on mora biti na povocu, sa korpom, i za njega plaćate 50% od redovne cene karte. Ukoliko želite spavaća kola, morate ih zakupiti cela.

Ostaje vam varijanta putovanja sopstvenim kolima, ali i tu postoje neka pravila. Ljubimac mora biti u odgovarajućem kavezu/transporteru, a ukoliko se radi o većem psu on mora biti smešten na zadnje sedište, kako ne bi smetao vozaču. Takođe, mora biti vezan specijalnim pojasom – amom, ni slučajnom povocem, kako prilikom naglog kočenja ne bi došlo do gušenja.

Koji god prevoz da odaberete, ljubimac mora imati pasoš, sa svim nephodnim primljenim vakcinama. Ako ste sve već pripremili i odabrali prevoz, ostaje nam samo da vam poželimo srećan put!





Leave a Reply